Polwita powstała jesienią 2008 roku jako odpowiedź na szkoleniowe problemy branży mięsnej. Wielu przedsiębiorców nie dostrzega, niestety do tej pory, potrzeby podnoszenia wiedzy swoich pracowników, a ci, którzy to widzą, nie mogą znaleźć odpowiednich, skierowanych tylko do branży, przedsięwzięć szkoleniowych. My opieramy się na fachowcach znających branżę i rozumiejących jej problemy. Szkolenia przez nas organizowane skierowane są do wszystkich pracowników przemysłu mięsnego.
Dodatkowym aspektem szkoleń jest wyzwolenie w pracownikach produkcyjnych poczucia tej ważności, przynależności do firmy
i wyzwolenie kreatywności. Jeśli pokażemy, że ich doceniamy, inwestujemy w ich wiedzę to
z pewnością odwdzięczą się nam lepszą pracą.
Polwita zajmuje się organizacją szkoleń dla pracowników wszystkich szczebli przemysłu mięsnego. W naszej ofercie znajdują się zarówno warsztaty szkoleniowe dla pracowników produkcyjnych jak i ciekawe seminaria dla kadry zarządzającej średniego i wyższego szczebla. To szerokie podejście do tematu jest wynikiem wiedzy i doświadczenia trenerów, wykładowców
i praktyków, z którymi stale współpracujemy. Skupiamy wokół siebie stabilny i sprawdzony zespół specjalistów, autorytetów zarówno ze świata nauki jak i praktyków, związanych na co dzień z branżą mięsną.
Szkolenia branżowe/produkcyjne:
- wpływ procesów produkcyjnych na jakość wyrobów mięsnych
- kontrolowany rozbiór drobiowy
- kontrolowany rozbiór wieprzowy
- kulinarny rozbiór wołowy - nowe formy elementów mięsnych skierowanych do sprzedaży detalicznej
- spotkanie z ekspertami - Etykietowanie mięsa i produktów mięsnych
Szkolenia sklepowe:
- praktyczne warsztaty w twoim sklepie z układania towaru w ladzie
- właściwości technologiczne oraz wady przetworów i surowców mięsnych
- standardy obsługi klienta
- profesjonalna ekspozycja towaru w sklepie
- towaroznawstwo dla sklepów mięsnych
- reżimy sanitarne w obrocie przetworami i surowcem mięsnym
- kulinarny rozbiór wołowy - nowe formy elementów mięsnych skierowanych do sprzedaży detalicznej
- klasyfikacja wędlin i cechy poszczególnych kategorii
- żywność wygodna jako rozszerzenie oferty sklepowej
Szkolenia jakościowe:
- wymagania prawne, standardy handlowe i kryteria mikrobiologiczne, jako narzędzia do utrzymania trwałości i bezpieczeństwa produktów mięsnych
- wytyczne dotyczące oznakowania i deklaracji zawartości mięsa w produktach mięsnych – metoda Quid
- nowe technologie zastosowanie gazów spożywczych przy produkcji i pakowaniu mięsa oraz przetworów
- zadania dla branży mięsnej wynikające z rozporządzenia komisji ws. kryteriów mikrobiologicznych dot. środków spożywczych
- zagospodarowanie produktów ubocznych z przemysłu mięsnego
- techniki i systemy pakowania świeżego mięsa białego i czerwonego oraz ich przetworów
Rozwój umiejętności miękkich:
- skuteczne kierowanie zespołem - dla kierowników
- jak sprzedawać więcej mięsa i wędlin – rola handlowca w branży mięsnej
- zaawansowane techniki sprzedaży i negocjacji w branży wędliniarsko-mięsnej
- metody marketingu bezpośredniego w branży mięsno-wędliniarskiej
- mierniki efektywności procesów personalnych
Kursy dla osób prywatnych:
- produkcja pradawnych przetworów mięsnych w warunkach domowych
Współpracujemy zarówno z trenerami z Polski jak i innych krajów. Doskonałe wyposażenie laboratorium technologicznego i kuchni convenience daje nam szerokie możliwości przekazania uczestnikom szkoleń zarówno wiedzy teoretycznej jak i umiejętności praktycznych. W czasie wielu szkoleń branżowych uczestnicy spędzają znaczną część czasu właśnie w naszym laboratorium, bo to przecież ich umiejętności mają często decydujące znaczenie.
Więcej informacji na naszej stronie Internetowej